Blog


Aug 21, 2015
Posted by: Barbera

Burn-out en de hooggevoelige mens

burnout 2beinbalance arnhemI feel exhausted, spent, used up, and drained of every bit of energy I have. I increasingly feel disconnected from everybody and everything. I used to have a sense of humour, but now can’t find anything funny about life. At times I feel drained to the point that I can’t even figure out what I want anymore. Some days it’s hard enough just figuring out the next step to take. ~ unknown

 

Hooggevoelige mensen zijn bijzonder gevoelig voor burn-out.

Jouw gevoeligheid ten opzichte van je omgeving, mensen, stress en/of trauma, gecombineerd met moeilijk te realiseren standaarden, perfectionisme en idealisme, creëert het perfecte scenario om in een burn-out terecht te komen.

Jouw intuïtie, creativiteit en je hoogbegaafdheid dragen bij aan een intensiteit die zowel je geest als je lichaam in een staat van verhoogde alertheid houdt. De combinatie van deze factoren resulteren in overprikkeling, verhoogde spanning en stress welke, wanneer langdurig, kunnen leiden tot de meer serieuze symptomen van burn-out.

Burn-out beroofd je van je energie, je enthousiasme en de passie die je nodig hebt om je leven goed en succesvol te leiden. Je burn-out voelen houdt in dat je je oververmoeid, leeg, verloren, constant gestrest, hopeloos, hulpeloos en gevangen voelt, vooral als het erom gaat dit te veranderen.

Burn-out heeft een negatief spiraal effect; het begint geleidelijk in een deel van je leven, maar al naar gelang het langer en langer duurt, verspreidt het zich door heel je leven. Op het laatst is de burn-out van invloed op je motivatie, je houding, je gedrag, je relaties, je fysieke gezondheid en je gevoel van welbevinden.

Ik heb een plan, een simpel plan, om jou te helpen je "burn-out levensstijl" voor eens en voor altijd aan te pakken. Herstel draait namelijk helemaal om keuzes maken. Ik help jou je HSP gebruiksaanwijzing te leren kennen en hoe jouw HSP persoonlijkheid er toe bijdraagt dat je in een burn-out terecht komt. Ik help jou te kijken naar alle aspecten van jouw leven en ik leer jou op een creatievere en gezondere manier om te gaan met de druk van al deze zaken.

Tegelijkertijd werk ik met jou aan het ontwikkelen van proactieve en effectieve levens- en stress management vaardigheden. Ik moedig jou aan om bewuste en regelmatige stappen te zetten om jezelf te verjongen en nieuwe energie op te doen. Ik wil graag dat jij manieren ontwikkelt die jou helpen een burn-out in de toekomst te voorkomen.

Burn-out is een sluipmoordenaar!

Het dood jouw genot van het leven, de beste delen van jezelf en jouw visie van je toekomst. Mijn doel gaat verder dan alleen maar jou van je burn-out symptomen af helpen. Ik wil graag dat je je weer energiek voelt, dat je je geest vernieuwt, dat je nieuwe dromen gaat dromen, dat je de moed hebt om de beste versie van jezelf te zijn die je kunt zijn en om dit alles te bereiken in jouw eigen HSP stijl van leven in balans en topprestaties.

Wil jij ook aan de slag met jezelf en je eigen burn-out? Wil jij ook je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen, zodat je beter om kunt gaan met stress? Plan dan een gratis moeiteloze-zelf sessie in met mij. Aan het einde hiervan heb ik je al minstens 1 bruikbare tip meegegeven die je direct kunt toepassen!

Heb je mijn gratis Burn-out zelfhulpgids al gedownload? 

Download gratis burnout ebook


HSP ChecklistDownload de HSP Checklist

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!