Barbera Schouten, Burn-out Expert en Stress Manager voor Hooggevoelige mensen

Barbera Schouten 2beinbalance arnhemAchtergrond

17 jaar ben ik werkzaam geweest in de IT in functies variërend van webdesigner tot project manager tot Agile consultant en Agile trainer. Doordat ik veel gewerkt heb voor diverse detacheringsbureaus, ben ik bij een grote diversiteit aan bedrijven geplaatst geweest. Daardoor heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende sectoren waaronder overheid, onderwijs, zorg en de financiële sector.

Mijn burn-out de baas

Bij mijn laatste bedrijf, werkte ik op een project wat erg stressvol was en wat ontzettend veel van mij vroeg. Ik gaf leiding aan een team, rapporteerde aan een veeleisende en lastige klant, had geen beslissingenbevoegdheid en kreeg over het algemeen geen steun van mijn baas. Toen daar bovenop ook nog mijn relatie van 7 jaar onverwachts uitging, was dat voor mij de spreekwoordelijk laatste druppel die de emmer deed over lopen en ik belande in een flinke burn-out. In de praktijk merk ik bij eigenlijk al mijn clienten dat hun burn-out een combinatie is van zowel werk als prive factoren.

De weg weer terug

Door de bedrijfsarts kreeg ik een standaard burn-out begeleidingstraject aangeboden. Helaas heeft dit voor mij niet mogen helpen. Na een lange zoektocht naar mensen, methodes, therapieën etc die mij wel hielpen, ben ik er uiteindelijk zelf weer uitgekomen. In deze periode kwam ik er ook achter dat ik hooggevoelig was, wat mede de reden was dat ik EN in de burn-out was gekomen EN waarom een standaard traject voor mij niet werkte. "Dit moet korter en beter kunnen!", dacht ik!

Soulsearching

Na een heftig auto ongeluk en de gevolgen daarvan, ben ik gaan nadenken over mijn leven. Soulsearching zoals dat ook wel wordt genoemd. En daardoor kwam ik tot de conclusie dat ik niet (meer) op zijn plaats was binnen de IT. Maar wat dan? Na nog meer soulsearching kwam ik erachter dat ik graag een eigen praktijk wilde hebben en dat ik me wilde specialiseren in het helpen van mensen zoals ik, mensen die een burn-out hebben gekregen en die merken dat het standaard traject voor hen niet werkt.

Mijn missie

Wat ik veel zie bij bedrijven in Nederland en wat ook uit zowel onderzoek als marktcijfers blijkt, is dat ziekteverzuim als gevolg van psychische klachten enorm toeneemt. Burn-out is een steeds groter wordend probleem voor zowel werkgever als werknemer. Mijn missie is op een positieve manier burn-out uitval te verminderen en de uitgevallen mensen zo snel mogelijk weer terug in balans te brengen.

Geleerd van en gesteund door mijn eigen ervaringen met zowel burn-out als het bedrijfsleven, help ik daarom nu bedrijven hun ziekteverzuim te verlagen door signalen van stress en burn-out eerder te herkennen door bedrijven en medewerkers meer en bewuster bezig te laten zijn met hun gezondheid en hun stress. Blije en gezonde medewerkers presteren beter, verzetten meer werk en hebben hart voor de zaak. Dit levert uiteindelijk winst op voor iedereen.

Doordat ik mijn uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven combineer met het feit dat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van burn-out en hooggevoeligheid, ben ik de aangewezen persoon om te helpen ziekteverzuim als gevolg van een burn-out te verlagen. Vooral als het standaard traject niet heeft geholpen en/of als de persoon in kwestie hooggevoelig is.

Mijn (holistische) visie

Binnen 2BeInBalance werk ik vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik niet alleen maar symptomen behandel, maar dat ik kijk naar de hele persoon. Ik ga op zoek naar mogelijke oorzaken van de klachten, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als op spiritueel gebied. Ik breng lichaam EN geest weer in balans.

 

 

Aan de slag!

Bnieuwd wat ik kan doen om te helpen het ziekteverzuim te verlagen binnen de organisatie? Neem dan contact met me op en ik kom graag langs om het een en ander door te spreken.

contact 2beinbalance arnhem

Warme groet,
Barbera Schouten 2BeInBalance

Bewaren

Bewaren