nov 7, 2016 | Barbera

Introvert? Extrovert? Of een beetje van alle twee?

introvert extrovert arnhem 2beinbalanceHoe hou je je staande in de wereld van nu als HSP-er.

Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe het zou zijn om te verlangen naar het gezelschap van anderen, maar je dan binnen 20 minuten al door hun gezelschap overweldigd te voelen? Of niet te kunnen wachten op wat "alleen" tijd, maar als je dan alleen bent het gevoel te hebben dat je iets mist?

Dat is de wereld van de extroverte hooggevoelige mens. Net als wandelen op een gespannen koord zonder eraf te vallen, moet de extroverte HSP-er een constante balans zien te bewaren tussen de behoefte naar sociale interactie en de behoefte naar zintuiglijke rust.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

okt 7, 2016 | Barbera

Hoe je werk voor je laat werken als HSP

Proactief zijn en niet reactief is de sleutel tot succes.
hsp werk 2beinbalance arnhemVoor hooggevoelige mensen is het makkelijk om vast te komen te zitten in de slachtoffer rol, zelf als je het hebt over je werk en de manier waarop we onze vrije tijd indelen. We worstelen met het vinden van een goede baan die ons voldoening geeft in deze wereld die nog altijd meer gericht is op financieel gewin. We proberen een gevoel van kameraadschap te ontwikkelen met onze collega's in kantooromgevingen die ons vaak overweldigen. En we streven ernaar een verbinding te vinden met onze gemeenschap in een tijdperk van elektronische communicatie. Uiteindelijk hebben we vaak het gevoel dat ons leven bestaat uit een aaneenschakeling van worstelingen waar we steeds maar weer mee om moeten zien te gaan. Maar terwijl het ons natuurlijke instinct is om ons terug te trekken, kan juist een proactieve aanpak de sleutel zijn tot succes.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sep 7, 2016 | Barbera

Omgaan met werkstress op een hooggevoelige manier

stress 2beinbalance arnhemDe verassende veilige haven van hooggevoelige mensen....

Veel mensen worstelen met het combineren van een fulltime baan met hun hobby's en tijd voor henzelf. Zo'n baan is natuurlijk handig om te hebben, vooral omdat het je in staat stelt om de rekeningen te betalen en om eten te kopen. Maar soms kan een baan ook wel een beetje vervelend worden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

aug 7, 2016 | Barbera

10 redenen waarom hooggevoelige mensen geboren leiders zijn

leiderschap hsp arnhem 2beinbalanceGebaseerd op de bevindingen van Dr. Elaine Aron, de psycholoog die de term "Hoog Sensitieve Persoon (HSP)" in het leven heeft geroepen, is onze kijk op gevoeligheid een misvatting. Gevoeligheid, zo zegt ze, reflecteert en bepaald type overlevingsstrategie; eerst kijken voor je wat doet. En mensen met een sterke overlevingsdrang zijn vaak zelf gedreven, hoog gemotiveerde individuen. Krachtige emoties kunnen uitstekende triggers zijn om jou in beweging te brengen en deze kwaliteit leent zichzelf gemakkelijk om de leiding te nemen en controle uit te oefenen over bepaalde situaties in jouw leven. Hier volgen tien goede redenen waarom gevoelige mensen uitstekende leiders zijn.

jul 21, 2016 | Barbera

10 tekens die je vertellen dat je afstevent op een burn-out - en wat je daar aan kunt doen.

burnout 2beinbalance arnhemEnige jaren geleden, begon ik aan aan baan waarvan ik overtuigd was dat dit mijn droom baan was. Dit was mijn grote kans en ik ging ervoor.

Ik ben misschien niet de slimste of meest getalenteerde persoon op kantoor, maar ik werk hard en geef altijd 200% van mezelf. Ik begin vroeg, blijf laat en werk vaak ook nog 's avonds of in het weekend. Al die tijd piekerde ik haast obsessief over hoe ik presteerde en hoe mijn toekomst er uit ging zien.

Als ik daar nu op terug kijk dan zie ik dat die levensstijl gewoon niet vol te houden was, maar toen vond ik het normaal. Ik had een geweldige baan en ik werkte zo hard als nodig was om succesvol te zijn in die baan.

jun 7, 2016 | Barbera

6 manieren om een burn-out (in de IT) te voorkomen

Steeds meer IT professionals zijn hun baan en de constante druk om te moeten presteren en wonderen te verrichten met steeds minder middelen, geld en waardering, zat.

Vanwege de economische crisis moesten de IT professionals steeds meer doen met steeds minder en dit resulteert in oververmoeidheid. In sommige gevallen voelen ze zich zelfs wat wrokkig vanwege de enorme berg werk die verzet moest worden om als bedrijf het hoofd boven water te houden. En omdat de banen niet voor het oprapen liggen, voeren ze al het werk wat ze toebedeeld krijgen uit, zelf als het niet bij hun taken hoort, omdat ze bang zijn anders hun baan kwijt te raken en niet meer aan de bak te komen.

Gelukkig hoeft een burn-out niet het einde van je carrière te betekenen of te leiden tot werkeloosheid. Pak je burn-out klachten aan met deze 6 tips en blaas nieuw leven in je IT carrière en heel jezelf.

mei 10, 2016 | Barbera

8 voordelen die hooggevoelige mensen jouw bedrijf bieden

HSP bedrijf 2beinbalance arnhemHooggevoelige mensen zijn 'anders', maar anders op een manier die het zakenleven nodig heeft. De hooggevoelige persoon ziet dingen op een manier die andere mensen niet kunnen zien. Hierdoor zijn ze geweldige innovatoren. Dit zijn de mensen waarvan je wil dat ze jouw bedrijf runnen. Deze mensen wil je in jouw creatieve team om zo je bedrijf op het scherpst van de snede te laten opereren. Dankzij hun invloed zal jouw bedrijf onderscheidend zijn, omdat ze komen met vernieuwende ideeën en omdat ze bestaande ideeën naar een hoger niveau kunnen tillen.

In dit artikel 8 karakter eigenschappen van hooggevoelige mensen die hen tot exceptionele bedrijfsleiders maken.

apr 21, 2016 | Barbera

Baan burn-out: hoe herken je die en wat doe je dan?

Ontdek of jij risico loopt op een baan burn-out en wat je kunt doen als je baan je gezondheid en je geluk begint aan te tasten.

Baan burn-out is een speciaal soort werkstress. Je bent fysiek, emotioneel en mentaal uitgeput en dit, gecombineerd met twijfels over je competentie en de waarde van je werk, maakt dat je een vergroot risico loopt op baan burn-out.

mrt 7, 2016 | Barbera

Waarom vrouwen al een burn-out hebben op het werk voor ze 30 zijn

vtouwen burn-out 2beinbalance arnhemSymptoom #1: Je kijkt uit naar je middag snack om je dag te doorbreken.

Symptoom #2: Je hebt kritiek op of je bent ongeduldig met je collega(s).

Symptoom #3: Je hebt het gevoel dat je efficiënter zou moeten werken en dat er niet genoeg uren in de dag zitten.

Diagnose? Het kan gewoon ouderwets een geval zijn van de maandag ochtend blues....of je kunt op weg zijn naar een burn-out.

feb 7, 2016 | Barbera

7 tips om medewerkers met teveel stress te ondersteunen

overbelast teamlid 2beinbalance arnhemHoe kun je een teamlid welke overbelast is nou helpen?

Wat je kunt doen hangt natuurlijk af van de situatie, de oorzaak maar ook van het overbelaste team lid. Hieronder geef ik 7 tips:

1. Kijk naar je eigen rol in de overbelasting van je teamlid

Heb jij een rol gespeeld in de overbelasting ja of nee? We vinden het vaak maar wat makkelijk om de schuld bij de ander neer te leggen, maar durf eens kritisch te kijken naar jezelf en je eigen rol. Heb je je teamlid wel voldoende gesteund? Heb je in de gaten gehad dat je teamlid teveel hooi op de vork nam en had je in de gaten dat je teamlid het allemaal niet meer trok? Ben ik toegankelijk voor mijn teamleden, dus kunnen ze zaken met mij bespreken of dingen bij mij kwijt?

jan 7, 2016 | Barbera

overbelast 2beinbalance arnhemHoe herken je als leidinggevende nou een overbelast teamlid?

Een vraag die ik regelmatig gesteld krijg in de praktijk. En wel een hele goed, hele relevante vraag, want hoe eerder je een overbelast teamlid herkent, hoe eerder je aan de bel kunt trekken en hoe kleiner de kans is dat dat teamlid dan ook uitvalt.

Hieronder dan ook wat tips in het herkennen en omgaan met een overbelast teamlid:

dec 7, 2015 | Barbera

Hoe herken je als (HR) manager een burn-out bij je medewerkers?

hr manager burnout arnhem 2beinbalanceWanneer heeft je medewerker gewoon (tijdelijk) te veel stress? En wanneer gaat deze stress richting een burn-out? En wanneer grijp je dan in als (HR) manager?

Dagelijks vang je, vooral bij een groot bedrijf, diverse signalen op. Sommige medewerkers komen niet naar het bedrijfsuitje, anderen komen niet op de borrel en weer anderen zijn niet zo communicatief of reageren kortaf op een andere collega. Wanneer zijn deze signalen een teken dat de medewerker het moeilijk heeft en afstevent op een burn-out?

nov 7, 2015 | Barbera

IT kan een broedplaats zijn voor een burn-out

burnout stress IT arnhem 2beinbalanceIn de IT vind je een hoop stress factoren die kunnen leiden tot een burn-out. Hieronder noem ik er een aantal en wat je eraan kunt doen

Laten we eerst eens kijken naar de stressoren die kunnen bijdragen aan het krijgen van een burn-out binnen de IT:

 

sep 21, 2015 | Barbera

intimidatie op het werk - hsp- arnhemHelaas kunnen moeilijke economische omstandigheden ervoor zorgen dat de mate waarin mensen negatief gedrag tolereren op het werk om hun baan niet kwijt te raken, toeneemt. Als je ooit merkt dat jij het slachtoffer bent van pesten of intimideren op het werk, dan is het erg belangrijk om een strategie voor handen te hebben die jouw emotionele en fysieke welzijn beschermd.

 

 

aug 21, 2015 | Barbera

Hooggevoelig hsp arnhemDe vraag naar constante bereikbaarheid, onverminderde inzet en een snel aanpassingsvermogen, duwt een toenemend aantal medewerkers over de rand van hun capaciteiten, waardoor stress-gerelateerde klachten en ziekteverzuim ontstaan. De mensen die voornamelijk blootgesteld worden aan deze vorm van stress zijn gevoelig managers en teamleden. Echter, hooggevoelige personen (vaak aangeduid als HSP's) kunnen orgDe vraag naar constante bereikbaarheid, onverminderde inzet en een snel aanpassingsvermogen, duwt een toenemend aantal medewerkers over de rand van hun capaciteiten, waardoor stress-gerelateerde klachten en ziekteverzuim ontstaan. De mensen die voornamelijk blootgesteld worden aan deze vorm van stress zijn gevoelig managers en teamleden. Echter, hooggevoelige personen (vaak aangeduid als HSP's) kunnen organisaties competitieve voordelen bieden.anisaties competitieve voordelen bieden.

 

jul 21, 2015 | Barbera

Grenzen aangeven HSP 2beinbalance arnhem

Terwijl ik me gisteren aan het voorbereiden was op een client en ik doornam waar zij tegen aan liep op het gebied van energie management, reflecteren en grenzen aangeven en wat we tot nog toe hadden gedaan in onze sessies, bedacht ik me ineens dat het nuttig zou zijn om deze dingen in zijn algemeen met jullie te delen.

Hopelijk helpt alleen al het lezen hierover jullie en geeft het je de kracht om je grenzen aan te geven en meer in je eigen kracht te gaan staan!

 

jun 21, 2015 | Barbera

burnout stress arnhemIk las gisteren een artikeltje in de Volkskrant over hard werken. Het kopte: van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan toch? In nietsontziende bewoordingen werd deze stelling onderuit gehaald. Hard werken en dan met name lange werkdagen maken leidt tot meer kans op hartaanvallen.

 

mei 21, 2015 | Barbera

Tips om op te laden en de balans (weer) te vinden

verzorgersstress 2beinbalance arnhemWat er allemaal van je gevraagd wordt als verzorgende kan overweldigend zijn, vooral als je het gevoel hebt dat je maar weinig controle hebt over de situatie waarin je zit of als je het gevoel hebt dat je op je tenen moet lopen. Als de stress die komt van het geven van zorg niet aangepakt wordt, heeft dat zijn weerslag op je gezondheid, je relaties en je gemoedstoestand. Dit kan uiteindelijk leiden tot een burn-out. Als je eenmaal in een burn-out zit is het moeilijk om iets te doen, laat staan voor iemand anders te zorgen. Daarom is het zo belangrijk dat je tijd vrijmaakt om te ontspannen en bij te tanken. Je batterij weer op laden is geen overbodigheid, het is een noodzaak. In dit artikel 6 tips om weer balans aan te brengen in je leven.

mei 4, 2015 | Barbera

Hooggevoeligheid op het werk 2beinbalance arnhem

In de zakenwereld gaat het nog altijd om hoger, sneller, beter. Vooral als je een leidinggevende positie hebt, wordt er van zeer veerkrachtige mensen met een sterke eigen wil verwacht dat ze snelle beslissingen kunnen nemen. Dit heeft vaak een prijs voor leidinggevenden, medewerkers en organisaties. Op den duur zullen stress factoren zich ophopen, wat kan resulteren in een verminderd probleem oplossend vermogen en een verminderde creativiteit, in het maken van verkeerde beslissingen en uiteindelijk een burn-out.