Over Barbera

Barbera Schouten,
Hooggevoelig & Burn-out Expert


Barbera Schouten, HSP & Burn-out expert arnhemWake-up call

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de IT in functies variërend van web-designer tot project manager tot agile consultant en trainer, totdat een ernstig auto-ongeluk me wakker heeft geschud en ik me realiseerde dat ik daar helemaal niet op mijn plek was. Na wat soul searching kwam ik erachter dat ik graag een eigen praktijk wilde en vanaf dat moment heb ik besloten mijn carrière radicaal om te gooien en toe te gaan werken naar mijn droom; het hebben van die eigen praktijk.

Eerste Kennismaking

Na mijn kennismaking met acupunctuur, was het mij al snel duidelijk hoe krachtig de werking is en dat het uitkomst biedt bij problemen waar de westerse geneeskunde niets mee kan of geen antwoord op heeft. Zonder een moment van twijfel heb ik me ingeschreven voor de 4-jarige HBO opleiding om acupuncturist te worden. Mijn enthousiasme groeide met elk nieuw ding dat ik leerde, ik had mijn roeping gevonden! Tijdens mijn opleiding kwam ik vervolgens in aanraking met coachen in de natuur en weer maakte mijn hart een sprongetje. De basis voor mijn praktijk was daar.

Ik ben hooggevoelig!

Toen ik erachter kwam dat ik hooggevoelig ben, zette dat mijn wereld op zijn kop. Tegelijkertijd verklaarde het heel veel en gaf het ook steun. Hongerig heb ik fora afgestruind en ben ik boeken gaan lezen. Hoe meer ik las, hoe meer ik begreep van mezelf en hoe meer ik het gevoel had thuis te komen bij mezelf. Ik ben niet alleen, er zijn meer mensen zoals ik! En mijn hooggevoeligheid is een hele mooie gave in mijn praktijk, waar ik dankbaar gebruik van maak tijdens mijn sessies.

Mijn burn-out de baas

Na 7 jaar beëindigde mijn partner zomaar ineens onze relatie. Tegelijkertijd ging het op mijn werk ook mis en na 3 maal kort achter elkaar gedwongen te moeten verhuizen, belande ik in een flinke burn-out. De weg hieruit was onnodig lang en zwaar en het standaard traject hielp niet. Dit moet beter en korter kunnen, vond ik en dat heeft me geïnspireerd te gaan doen wat ik nu doe. Als ervaringsdeskundige begrijp ik wat een burn-out inhoud en wat er nodig is om hier weer uit te komen, vooral als je ook nog hooggevoelig bent. Veel standaard trajecten houden geen rekening met deze combinatie.

Verreikt door ervaring

Al deze ervaringen hebben mij, hoe gek het misschien ook klinkt, verrijkt en gemaakt tot wie ik ben. Namelijk een slimme, trotse, eigenwijze en zelfstandige vrouw! En ineens realiseerde ik me dat het NU tijd werd om mijn hart te volgen en te gaan doen wat ik nou echt wilde, namelijk het hebben van en werken in mijn eigen praktijk en die start niet steeds uit te stellen met elke keer nog weer een nieuwe cursus of opleiding. Dat is de perfectionist in mij ;-) Die mag er ook zijn, maar niet belemmeren.

Volg je droom

En dan is het eindelijk zover! Het begin van mijn droom, de start van mijn eigen praktijk!!

Zielsgelukkig ben ik dat ik heb doorgezet en dat ik mijn hart heb gevolgd! Hoe moeilijk het soms ook is om uit je comfortzone te stappen en op het grote onbekende af te gaan, ik kan nu met zekerheid zeggen: Het is het waard! Ik hou van mijn werk en ik hou van wat ik doe, wat wil een mens nog meer?

De combinatie van coachen in de natuur, acupunctuur en EFT maakt dat ik een unieke behandelwijze heb gecreëerd die uiterst effectief is en daar ben ik enorm trots op!

Mijn missie

Ik help hooggevoelige mensen met een burn-out, die bang zijn dat ze hebben gefaald en het gevoel hebben dat ze nooit meer aan het werk zullen komen, om weer hun moeiteloze zelf te zijn, zodat ze weer lekker in hun vel zitten, energie hebben en zin hebben in het leven.

Soms wil je net even dat beetje meer, die persoonlijke aandacht, iemand die echt naar je luistert en de tijd voor je neemt, iemand die flexibel genoeg is om van strategie te wisselen als iets niet werkt, iemand die echt met jou begaan is en die samen met jou ervoor wil gaan. Die iemand wil ik graag voor jou zijn! Mijn missie is dan ook jou te helpen om (weer) volledig jezelf te zijn en helemaal in je eigen kracht te staan.

Ik bied een op jou afgestemd maatwerktraject aan. Er is ruimte voor veel persoonlijke aandacht, voor het stellen van vragen, voor het tonen van emoties en voor het bespreken van waar jij op dat moment mee zit. Ik heb zelf namelijk gemerkt, dat standaard programma's niet voor iedereen zijn.

Mijn (holistische) visie

Binnen 2BeInBalance werk ik vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik niet alleen maar symptomen behandel, maar dat ik kijk naar jou als geheel persoon. Ik ga op zoek naar mogelijke oorzaken van jouw klachten, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als op spiritueel gebied. Ik breng lichaam EN geest weer in balans.

Aan de slag!

Wil jij ook weten wat jou passie is? Wil jij ook je hart volgen en doen waar je gelukkig van word? Wil je je burn-out de baas en weer terug naar je moeiteloze zelf? Zet dan vandaag nog de eerste stap en plan een Moeiteloos Jezelf Zijn sessie met mij in!. Je bent van harte welkom en ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Ja, ik wil moeiteloos mezelf zijn!

Liefs,

Barbera

 

Barbera Schouten
HSP Overlevingsgids
De HSP Overlevingsgids is een praktische stap voor stap gids die Hoog Sensitieve Personen (HSP's) helpt om hun sensitieviteit in te gaan zetten als hun Super Power zodat ze betere resultaten behalen met minder moeite, meer plezier en meer energie.
€5,99 E-book

 

Mijn Diploma's

  • HBO Acupunctuur
  • Meridiaan Therapie volgens de 5 elementen
  • HBO Wandel coaching
  • NLP Practitioner
  • HBO Life Coach
  • Reiki 1 & Reiki 2
  • SBF (Soul Body Fusion)
  • EFT (Emotional Freedom Techniques)
  • Reconnection
  • Massagetherapie

Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!