Zakelijke trainingen

Leren interpreteren van stress signalen van medewerkers brengt ziekteverzuim omlaag

stress (h)erkenning 2beinbalance arnhemVeel medewerkers geven regelmatig aan dat ze hun werk als stressvol ervaren.

Zo nu en dan wat stress is voor een mens geen probleem en kan zelfs uitdagend zijn. Echter, als die stress langere tijd aanhoudt, leidt het vaak tot allerlei lichamelijke klachten en kan het uiteindelijk leiden tot langdurige uitval.

Dat is ingrijpend voor de betrokkene en voor de organisatie een kostbare zaak.

Leidinggevenden of mensen met een coördinerende taak spelen vaak een belangrijke rol bij deze stress van hun collega’s. Daarom is het belangrijk dat zij signalen van zowel henzelf als van hun collega’s goed kunnen herkennen en kunnen interpreteren.

Deze training is ontwikkeld om hen inzicht en handvatten te geven om op een goede wijze met die optredende stress van henzelf en van hun collega’s om te gaan.

Wat levert de training Stress (H)erkenning uw organisatie op?

Tijdens de training krijgt de leidinggevende/coördinator inzicht in het fenomeen stress en hoe dat tot stand komt. Vervolgens wordt onderzocht wat er gedaan kan worden om op een positieve manier om te gaan met de eigen stress en de stress van collega’s.

De nadruk hierbij ligt telkens op die dingen die men zelf kan veranderen.

De training heeft als doel de leidinggevende handvatten te geven om ongewenste stress bij zichzelf en diens collega’s, die tot problemen kan leiden, in een vroegtijdig stadium te herkennen.

Om vervolgens te leren om daar op een goede wijze mee om te gaan

Hierdoor zal de stress in de organisatie afnemen, zal de samenwerking vlotter gaan, zal er meer plezier en flow zijn en zal het aan stress gerelateerde ziekteverzuim verminderen.

Programma Stress (H)erkenning van je medewerkers

stress 2beinbalance arnhemTijdens de training gaan we in op het begrip stress en op het ontstaan en de oorzaken er van. We benoemen de kenmerken van stress en de kenmerken van een burn-out en gaan in op de verschillen tussen overspannenheid en een burn-out.

Ook gaan we in op de gevolgen van teveel stress en het eventueel uitvallen met een burn-out.

Wat is de rol van de leidinggevende?

We onderzoeken de rol van de leidinggevende/coördinator op de ervaren stress van henzelf en hun collega’s.

Wat veroorzaakt nu stress op het werk?

We besteden aandacht aan kenmerken van het werk die de werkstress kunnen veroorzaken en/of vergroten en hoe je als leidinggevende ongewenste stress bij jezelf en jouw collega’s kunt herkennen en kunt voorkomen.

Welke interventie mogelijkheden zijn er?

Daarna bespreken we welke interventiemogelijkheden er zijn en hoe je deze succesvol kunt toepassen. Dat betekent ook dat we o.a. aandacht besteden aan het voeren van gesprekken rondom werkdruk. Iets wat in onze ogen regelmatig besproken moet worden in werksituaties.

Aanpak van de training

anti stress 2beinbalance arnhemNaast een beperkt theoretisch kader met tips en gerichte oefeningen, is er ruimte om praktijkvoorbeelden (eigen cases) naar voren te brengen die afhankelijk van de cases individueel of groepsgewijs besproken worden.

We nodigen de deelnemers uit om vanuit verschillende (verstand en gevoel) invalshoeken kritisch naar hun rol als leidinggevende te kijken.

Er is voldoende tijd voor reflectie en persoonlijke aandacht

We werken o.a. met de methodieken NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische oefenopdrachten.

Daarnaast werken we ook met een acteur en spelen/beelden we situaties uit om zo inzicht te verkrijgen. Humor is een belangrijk kenmerk van deze training, want burn-out en stress zijn al serieus genoeg.

Aanmelden?

Belangstelling voor deze training? Opgeven kan via onderstaande button. Ik neem dan contact op. Telefonisch contact met mij is natuurlijk ook altijd mogelijk.

 

Deze training InCompany verzorgen? Vraag dan een offerte aan via onderstaande knop en ik neem contact met op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Meld me aan!

 

Vraag offerte aan!

Totaaloplossingen voor verlaging van het ziekteverzuim

Om nog beter te kunnen helpen, heb ik 3 totaaloplossingen/pakketten gemaakt die erop gericht zijn op een effectieve manier het ziekteverzuim en de ziektekosten omlaag te brengen om zo niet alleen geld te besparen, maar ook blije, gezonde medewerkers in dienst te hebben. Blije medewerkers leiden aantoonbaar tot blijere klanten - en dus: betere omzet

Deze training wordt ter kennismaking ook aangeboden in workshop vorm.


Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!